Studio Orenda

Visualizing & Watching Trends

More & Less

IMG_3520Het minderen is een reactie op het grote consumeren en het niet meer belangrijk vinden van de status van het hebben. Vooral een grote groep millennials, zijn hierin hard aan het groeien, een verandering die veel goeds in zich heeft.
Het vele kopen en hebben is slecht voor het milieu. Maar wel goed voor de economie en wat goed  is voor de economie, is ook goed voor de werkgelegenheid. Maar willen we nog wel een steeds meer groeiende economie ? Dan is het de kunst om daar een balans in te vinden en er zijn al voldoende andere oplossingen voor. Minimalistisch leven is aan het stijgen, daartegenover staat een grote groei van het “ hebben van een ervaring”, in plaats van een product. Reizen, zelfontwikkling en groei, zijn belangrijker dan het kopen van een huis, auto of het hebben van een 9 tot 5 baan. : ”Generation Rent” leent en ruilt liever.
Ze hebben nog maar kort geleden meegemaakt dat al dat bezit, je zo ineens kan worden afgenomen, de ervaring van de crisis en het handelen van de banken hierin, heeft een groep millenials wakker geschud. Liever laten ze hun “ervaringen” zien via pinterest, instagram en facebook, dat kan zijn van een bord eten of een prachtige foto in een verweg land. Decluttering is een ware trend die niet meer te stoppen is, genoeg over geschreven in boeken en blogs. Met allerlei tips hoe je het moet aanpakken. Een echte aanrader om eens naar te kijken, hoe minder in alle opzichten, geeft een gevoel van vrijheid, in spullen en in schulden of afspraken.
Want het drukke leven moet ook maar eens “gedecluttered” worden.
Want het druk hebben is helemaal uit. Als je het altijd maar druk hebt, doe je iets niet goed, dan organiseer je leven niet goed en stel je geen prioriteiten. Daarin komt een veranwoordelijkheid van je leven in handen hebben en dus ook je keuzes en eventueel je geluk. “ Alleen sukkels hebben het druk” een boek van van Tony Crabbe, is daar een voorbeeld van.
Millenials en andere generaties zijn bezig hun verantwoordelijkheid voor hun leven te pakken, met een duidelijke keuze in minder op veel vlakken. Geen spullen maar ervaringen, geen drukte maar zen, geen massale vrienden op sociale media, maar een paar echte goede vrienden, je kiest je eigen tribe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 april 2016 door in Geen categorie.

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: