Studio Orenda

Visualizing & Watching Trends

The Hidden Hero

IMG_3001

Laatst was ik op een feestje en had ik een interessant gesprek over het “off the radar” zijn. Ik kan soms idealistisch fantaseren, over diegene die “off the radar” leven. Ik zie ze dan als een soort Robin Hoodie, een held die ondergronds allemaal informatie voor ons hackt, om ons het ware nieuws te brengen en verzet organiseert tegen de misstanden in onze huidige maatschappij.

Natuurlijk zitten die er in meer of mindere mate bij, maar bij de meesten zit er een hele lifestyle achter. Actie geeft reactie, dat weten we allemaal en je helemaal bloot geven op alle media geeft natuurlijk een reactie dat je helemaal onbekend wilt zijn, anoniem en onvindbaar, niet te traceren. En dan kan je “off the radar” gaan, je bent echt nergens te vinden, geen sociale media en ook niet via bijvoorbeeld een OV kaart. Zonder een bankrekening of zorgverzekering leven ? Sommigen lukt het, leven met cash kan nu nog, maar binnenkort niet meer. Alternatieve betaalsystemen worden hierbij veel gebruikt en natuurlijk het ruilen en delen. Als je daarnaast ook nog “off the grid” leeft, geheel zelfvoorzienend, je eigen voedsel verbouwen, je water recyclen, regenwater opvangen, je elektriciteit zelf maken,bijvoorbeeld met zonnepanelen en je hebt geen overheid of nuts bedrijf meer nodig, dan ben je echt helemaal “off”.

Google jezelf maar eens, je kan nog wel eens schrikken, wat er dan te voorschijn komt. Ik zelf ben lang werkzoekende geweest, soms benauwd mij het idee bij hoeveel recruitment buros, ik ingeschreven sta en wat er allemaal in die cloud hangt over mij. En wat gebeurt er met alle informatie en likes die jij op FB het geplaatst, wat als er andere politieke tijden komen, kunnen die gegevens ooit tegen je gebruikt worden ?? Maar ook de huidige discussie van Iphone en de FBI en het zogenaamde “achterdeurtje”, een goede strijd van Apple over onze privacy en het beschermen er van. Natuurlijk is er het argument, over het “achterdeurtje”, die dan openstaat voor allerlei criminelen. Maar kunnen die criminelen misschien ook niet onze eigen overheid zijn? Willen we wel dat ze alles van ons kunnen gaan bekijken ? Of denk jij ook “ik heb toch niets te verbergen”.

Een klein voorbeeld daarvan is dat de politie met regelmaat naar de gegevens van onze OV kaarten kijkt, oa om “vermiste personen” te traceren. De OV gegevens worden trouwens 1 jaar bewaard. Maar ook kijken ze regelmatig naar gegevens van de database van het Service Huis Parkeren, waar alle parkeergegevens worden geregistreerd. En hier blijft het natuurlijk niet bij er is meer geoorloofd dan wij weten….

Zou je “off the radar” willen gaan zijn hierbij een aantal tips:

Verwijder jezelf van alle sociale media en alle andere bedrijven waar je ooit ingelogt of aangemeld hebt

Gebruik een anonieme OV kaart

Koop een niet te traceren telefoon (Prepaid)

Beveilig je bestanden

Draag “hoodies” om niet gefilmd te worden

Gebruik wegwerpadressen om je overal te registreren.

Gebruik een infraroodlamp om je nummerbord voor camera’s “onzichtbaar” te maken

Koop niet meer in winkels, maar ga voor tweedehands of gratis spullen.

 

Voor wat betreft mijn Robin Hoodie, die zal ik blijven volgen, hoe moeilijk het ook is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 5 maart 2016 door in Geen categorie.

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Voeg je bij 2 andere volgers

%d bloggers liken dit: